Om Bloggen

Kul att du hittat till min sida. Jag är en bandytokig man från Karlstad och då finns det ju bara ett lag – Boltic/Göta såklart! Det var när detta domännamn blev ledigt som jag bestämde mig för att flytta min blogg hit. Detta är alltså inte den officiella sidan för Boltic/Göta.

22 spelare, 2 målvakter, 20 utespelare, ett nystan – världens vackraste sport! Bandy går snabbt och är kanske den mest tekniska sporten som finns. Men farten, intensiteten och finliret är det enligt mig i alla fall den vackraste sporten som finns. Bandy handlar om lagarbete, alla måste jobba hårt för varandra – redan uppe hos anfallarna börjar försvarsjobbet med styrningen, det är alltså inte bara försvararna som sköter det defensiva, utan hela laget. En arbetarsport, på flera sätt!

startsida

I närmare 30 år har jag följt laget i mitt hjärta – Boltic. Som på senare år alltså har blivit Botlic/Göta efter en sammanslagning av två lag. Under dessa år har jag haft turen att få uppleva hela fem av de nio SM-Gulden, vilket privilegium. Första gången jag var på plats då Boltic blev krönta svenska mästare hade man innan säsongen tappat nyckelspelare som Per Togner, Kenth Hultqvist och Stefan Karlsson. Ändå gick laget hela vägen till final och vann mot Edsbyn, efter det var jag helt trollbunden och fick alltså uppleva fem till SM-Guld.

Än idag står jag klubben trogen, även om mycket har hänt, Boltic heter numera Boltic/Göta och är väldigt långt ifrån den toppklubb som de var på 80- och 90-talet. Men jag är övertygad om att hela Värmlands bandyklubb kommer att klättra i seriesystemet och snart husera i toppen igen, även om det kan ligga mycket önsketänkande bakom så tror jag verkligen på denna klubb.

På denna sida kommer jag alltså att dela med mig av mina tankar kring matcher och allt annat som händer klubben. Men även skriva en del om det allmänna bandysverige, är man så bandytokig som jag så räcker det inte med att följa bara en klubb.

Mot nya mål. Vi ses på Tingvalla, och heja Boltic/Göta!

Comments are closed.