Nätshopping

November 22nd, 2015

Jag handlar ganska mycket på nätet. Det är enkelt och smidigt och man har ett enormt utbud. Man kan också jämföra priser lätt och det är sällan jag hittar bättre priser i butik än jag gör online. Jag handlar egentligen det mesta på nätet, utom mat. Många beställer ju också mat på nätet, antingen i form av färdiga matkassar eller genom at komponera sin egen kasse, men jag har inte kommit dit än. Jag tycker fortfarande att det är enklare att köpa mat i butik, och det är nog framförallt för att jag tror att jag skulle känna mig låst om jag var tvungen att stå och vänta på en leverans. När man handlar färskvaror måste man ju vara hemma och ta emot dem. Jag vet att det finns möjlighet att bestämma på ett ungefär vilken tid man vill ha leveransen, men det är ändå lite krångligt för min smak.

Däremot handlar jag gärna kläder, böcker, teknik och andra prylar, både nödvändiga och mer onödiga saker. Häromveckan beställde jag faktiskt till och med nya påsklämmor på nätet, från www.klammor.se som har klämmor av riktigt bra kvalitet. Köper man saker i butik så tar man oftast det som finns, men det fina med att handla på nätet är ju att man kan vara mycket mer kräsen. Man kan hitta det som har den bästa kvaliteten och det bästa priset. Nu hänger ju kanske inte det alltid ihop med varandra, eller det gör det väl ganska sällan, men bra kvalitet till ett bra pris är ju ändå alltid mer prisvärt än dålig kvalitet till ett billigt pris eftersom hållbarheten är kortare.

Jag har några favoritsajter som jag är återkommande kund hos, men jag är också noga med att inte fastna i gamla hjulspår och bara fortsätta köpa där jag brukar köpa av ren slentrian, utan jag kollar runt ibland och jämför utbud och priser så att jag inte missar en bra deal.

Leave a Reply