Dåligt betyg på besiktningen

January 15th, 2015

Bilreparationer kan ju vara något av det tråkigaste som finns att lägga pengarna på. Visst, man får tillbaka en fungerande bil, men det känns ändå surt eftersom det ofta handlar om ganska stora summor som man gärna hade använt till något annat. Tyvärr visade det sig att min bil inte gick igenom besiktningen utan fick en tvåa i protokollet. Den måste med andra ord repareras och sedan ombesiktigas för att få fortsätta rulla på vägarna.

Nu är det ju så himla smart nu för tiden att man inte behöver bry sig om ombesiktningen ifall man släcker tvåorna hos en ackrediterad verkstad, utan man kan reparera och kontrollera bilen på samma ställe och sedan meddelar verkstaden Transportstyrelsen att bristerna har åtgärdats. Så nu är det upp till mig att hitta en bra ackrediterad verkstad där jag kan lämna in pärlan. Jag har fått tips om Mechanum som tydligen ska vara bra, och det verkar ju onekligen så när man tittar på deras hemsida, så det lutar åt att jag hör av mig till dem.

Det känns trist att behöva lägga pengar på det, men säkerheten är ju trots allt det viktigaste, och dessutom får ju bilen ett högre värde när man tar hand om den. Om man ska sälja bilen så är det guld värt att kunna visa upp att man har servat den och tagit hand om den på bästa sätt. Så nu är det väl bara att lämna in bilen så att jag får det här ur världen för den här gången. Bilen har trots allt inte kostat mig några enorma summor under den tid jag har haft den, och den har alltid gått igenom besiktningen innan förutom några småsaker som inte krävde ombesiktning. Men någon gång ska väl vara den första att få en tvåa, så jag antar att jag får vara glad ändå!

Leave a Reply