Andra halvlek igång

January 29th, 2016

Att det är svårt att komma igång på jobbet efter sommaren är ingen hemlighet och många företag försöker på olika sätt få igång sina anställda kick-off är ett idag vedertaget begrepp på svenska språket och det är ju väldigt trevligt på alla sätt och vis. Utan kick-off vet jag inte hur jag skulle stå ut med att gå tillbaka till jobbet efter semestern. Det är väldigt trögt sådär i början, om man säger så. Men det är inte bara efter sommaren som det kan vara jobbigt att komma igång igen, utan även efter vinteruppehållet – jag brukar alltid ordna så att jag har lite drygt två veckor ledigt där. Inte lika lång tid som semestern, men ändå aktningsvärt.

Två halvlekar
Arbetsåret är ju precis som en bandymatch uppdelat i två halvlekar, och även om vinteruppehållet inte är lika långt som det som görs under sommaren så spelar andra förhållanden in. Under vintern är det mörkt och kallt och vi behöver någonting extra för att peppas. Julfester är någonting som många företag anordnar, men dessa sker ju innan vinteruppehållet, inte efter. Visst förstår jag att många företag inte tycker att det är försvarbart att anordna två stycken evenemang så tätt inpå varandra, men lyckligtvis så resonerar företaget jag jobbar på inte så.

Kick-off mitt i vintern
I år anordnades nämligen en kick-off efter att alla kommit tillbaka till jobbet, för att hålla viljan och humöret uppe. Det krävdes heller inte speciellt mycket utan det rörde sig helt enkelt om en matlagningstävling, under ledning av professionella kockar. Det hela arrangerades av Perfect Event, en nystartad eventbyrå. Men även om den är nystartad så har de flesta som jobbar där lång erfarenhet av eventbranschen, och det märktes. En perfekt mini-kick-off, helt enkelt, och vi har i princip redan bestämt att de ska få arrangera företagets sommarfest.

Leave a Reply